Halloween förknippas av många med häxor och svart magi. Voodoo-religionen från haiti och Voodoo-dockor förknippas även de med svartmagi. De sägs fungera så att dockan får representera en person, det dockan sedan råkar ut för, sägs hända personen den representerar. Alla som sett Häxorna i Eastwick minns det öde som Jack Nicolsons rollfigur råkade ut för. Det vanligaste sättett att använda voodoo-dockan enligt myten är att man sticker nålar i den eller bränner den.

Skapa din egen voodoo docka till halloween och ge igen på dina ovänner. Enligt myten blir magin extra stark om du har ett hårstrå eller någon personlig ägodel till din ovän som du inkluderar när du skapar dockan. Kanske passande pyssel på en tjej-middag. Ha ”häxmiddag” till halloween med ouija-bräda (en mer sofistikerad form av anden i glaset) och tillverkning av voodoo-dockor. Med lite rödvin till pumpasoppan kan det nog bli riktigt roligt, om man inte är väldigt lättskrämd förståss). För att skapa voodoodockor på ”häxmiddagen” behövs vitt filttyg, vitt och svart garn och lite fyllning. Sjävlklart behövs det långa vackra hatt- eller knappnålar så att ni kan prova dockorna när ni är klara.

Knappnålarna ska användas för att sticka i den färdiga dockan.

  • Stort kakmått – pepparkaksgubbe som mall om ni inte vill designa själva.

Känns det för jobbigt att skapa egna voodoo dockor kan värdinna välja att köpa in voodoo-ljus till sina gäster istället.

Vi kallar den för voodoo-docka men voodoo-religionen är inte ensam om att använda dockor utan även tidiga europeiska magiska föremål har varit dockor. Myten om voodoo-dockans egenska.perhar dock väldigt liten täckning i den verkliga voodoo-religionen. Voodoo-dockorna förekommer, men det var européer som gjorde kopplingen till voodoo, inte haitierna själva. I haitisk tradition är häxeri också mycket närvarande, men det är inte en del av voodoo.