Läskiga recept kräver färg

Home/Ät & Drick/Recept - Ätbart & drickbart/Läskiga recept kräver färg

Många recept för vanliga dödliga kan göras lite extra läskiga med karamellfärg. Några droppar av Dr Oetker hushållsfärg kan förvandla den vardagligaste rätt till en riktig skräckupplevelse för både stora och små. Nästan allt som inte är färgat från början kan färgas. Några droppar brukar räcka för att få rätt färg och för att man ska slippa konstiga bismaker. Sen är det bara fantasin som sätter gränserna för vad din anrättning ska heta.

Gröna slemmiga maskar i sås
Alla älskar spagetti med köttfärssås. Med lite grön karamellfärg i pastavattnet blir pastan förvandlad till gröna slemmiga maskar.

Häxans pumpabål
Skär upp en pumpa ca ¾ delar upp. Gröp ur en pumpan så att bara skalet är kvar. För att pumpan inte ska rulla runt kan den ställa eller läggas i en skål. Fyll sedan pumpan med sockerdricka som du färgar med karamellfärg. Om man lägger lite kolsyreis i skålen och fyller med ljummet vatten får du dessutom en effektfull rök. Tänk på att inte lämna kolsyreisen obevakad då det kan ge brännskador, -78 grader är inte bra för trollungar!

Spökenhuvuden
Dekorera apelsiner med tuschpenna eller skär ut ögon och mun i skalet. Skär av toppen och gröp ur apelsinen. Fyll den urgröpta apelsinen med vaniljglass. Om man vill kan man smaksätta glassen med den urgröpta apelsinen.

Trolldryck
Tina vanlig vaniljglass en stund. Tillsätt några droppar karamellfärg och bearbeta glassen. Fyll glas med 2/3 delar coca-cola. Klicka i en kula vaniljglass som du färgat grön i glaset och servera med sugrör och en gelémask som ringlar sig upp ur glaset. När du klickar i glassen kommer det att skumma så låt gärna barnen se på. Det blir ganska effektfullt.

september 14th, 2012|Recept - Ätbart & drickbart|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!