Utklädnings-, och maskeradkläder

Home/En salig blandning, Halloweens varelser/Utklädnings-, och maskeradkläder

Under Halloween är det många som väljer att ha maskerad. Temat är givet. Det ska vara spöken, häxor, zombies och så vidare.  Deltagande får klä ut sig efter bästa förmåga. Samtidigt som det kan vara vansinnigt roligt med alla dessa galna gestaltningar på festen kan det i förberedelserna vålla en hel del huvudbry. Vad ska man klä ut sig till? Men bara lugn, här kommer några tips som kan hjälpa till på vägen.

För det första kan man fundera på om man ska skapa något själv eller om man ska köpa sin utklädningskostym. Just utklädningskläder för Halloween är inte speciellt dyrt att köpa. Kvalitén är ofta ganska enkel vilket gör att priserna för en Halloweenkostym börjar från någon hundralapp. Naturligtvis finns det finare kläder som kostar betydligt mer men det behöver inte kosta skjortan att köpa. Problemet kan vara att hitta något att köpa då modellerna ofta tar slut inför Halloween om man inte är ut i god tid.

Spöke –  Kan gestaltas på många olika sätt. Allt från Spöket Laban-varianten till lite mer avancerade kostymer. Här kan man ganska enkelt göra sin egen kostym. Ett gammalt vitt lakan som man klipper hål i för ögon och armar. En långärmad vit t-shirt under som man syr fast gör att lakanet inte glider. Alternativet kan vara ett bälte.

Djävul – Ofta klädd i svart cape och röda detaljer. Ansiktet är oftast rött. Här kan man välja mellan mask eller att måla ansiktet med röd färg. Givetvis har djävulen horn i pannan. Den självklara rekvisitan är förstås treuddspjutet.

Zombie – Här fungerar sönderrivna och slitna kläder i mörka färger. Ju mer trasigt ju bättre. Med ett enkelt makeup-kit målar man ansiktet med vanprydande ärr och kanske lite blodiga sår.

Liemannen – Svart och enkelt ska det vara. En kåpa med huva blir perfekt. Ansiktet kan målas med lite svart också.  Naturligtvis bör man ha en lie med sig!

Ja det här är bara några karaktärer man kan klä ut sig till. Om man nu väljer att köpa sin Halloweenkostym så kommer man hitta ännu fler karaktärer som passar just dig!

Vill du läsa mer om Halloweens varelser som du kan klä ut dig till så har vi en hel kategori som säkert kommer växa med tiden då ni inte fått lära känna alla varelser än.

Några butiker som säljer Halloween och maskeradkläder är

Hobbex – Här finns ett utbud av olika modeller. Även en hel del nödvändig rekvisita.

Presentero.se – Här finns kläder och smink för både stora och små.

Bodega.se – Även med en fysisk butik i Göteborg om man har bråttom och bor i närheten.

Buttericks.se – Klassikerna för utklädning och skämtartiklar.

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!