Halloween 2017

I Sverige är det inte lätt att hålla reda på allt som ska firas precis under samma period som Halloween här är en sammanställning samt

 

Allhelgonaafton (31 oktober) Här firar man Halloween
Allhelgonadagen (1 november)
Alla helgons dag (lördagen mellan 31 oktober-6 november) Till minne av kyrkans helgon.
Alla själars dag (söndagen efter Alla helgons dag)

Så 2017 infaller Halloween på en tisdag. Ingen vidare dag och då Halloween inte är en röd dag där alla är lediga. Men jag brukar ge rådet att fira helgen närmast så 27 eller 28 kan vara lämpligt att ha laddat med lite godis ifall man får läskigt besök. Då krockar det inte heller Alla helgons dag som i år är den 4 nov. Men t.ex. i Stockholm så infaller höstlovet måndag 30 okt-söndag 5 nov så kanske är det i alla fall troligast att det kommer spökas på fredag eller lördag 3-4 november det kommer vi göra hos oss. Vi i Sverige är betydligt flexiblare när det gäller vårt firande. Men kanske är det också därför som Halloween kämpar för att verkligen få fäste.

Många passar nog på att slå ihop den svenska helgen med den nya Halloween till många religiösa förtret. Men detta firande leder ju faktiskt till att helgen uppmärksammas betydligt mer än den tidigare gjort och det borde faktiskt inte uppröra någon utan glädja alla.

Image Copyright: valio84sl / 123RF Stock Photo

september 4th, 2017|En salig blandning|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!