Sanna spöken skola dricka riktig spököl

Home/Om Halloween/Min Halloween/Spökets funderingar/Sanna spöken skola dricka riktig spököl

Du har säkert sett att det finns julöl, påsköl eller varför inte oktoberöl. Men det som man kanske inte känner till är att Systembolaget har riktig spököl. Spooks Ale (Art. Nr.1605) har en maltig, nyanserad smak med inslag av torkade aprikoser, farinsocker, mörkt bröd och pomerans. Passar som sällskapsdryck eller med smakrik husmanskost. På flaskan kan man läsa ”The Official  Ghost Brew for all Hallows”  och ”Drink if you dear”. Det är inte utan att det knottrar sig på huden av denna läskiga beskrivning. Smaken är dock helt okej.

Bryggeriet Shepherd Neame har anor ända tillbaka till 1698. Bryggeriet grundades i Faversham. På 1740-talet togs bryggeriet över av Samuel Shepherd. Under 1800-talet tillkom och försvann olika delägare, undrar just varför? Kanske finns det någon hemsk historia begravd här. I slutet av 1800-talet, 1864, köpte i alla fall Percy Beale Neame in sig, och namnet blev då Shepherds Neame & Co. Idag ägs företaget av femte generationen familjen Neame.

Från detta bryggeri kommer även Bishops Finger som kanske är lite mer välkänt. Fast vad som hände med biskopens finger vågar vi inte ens tänka på Och det får bli en annan historia.

Tips!

Om du hellre vill ha ditt eget favorit öl, eller någon annan dryck för den delen, så kan man ju pyssla ihop en egen etikett. Blötlägg flaskan och pilla av etiketten försiktigt. Låt den torka på papper. När den är torr scannar du in den. Nu har du en grund att utgå ifrån. I program som Photoshop eller GIMP som är gratis kan du ganska enkelt ändra etiketten så den passar din dryck. När du är nöjd printar du ut din etikett och klipper ut den. Sen är det bara att klistra på den på en lämplig flaska.

september 23rd, 2012|Spökets funderingar|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!