Varulv

Bärsärk/Formskiftare/Lykantrop

Varulvar och andra formskiftare lider av en sjukdom som heter Lykantropi. Till vardags ser vi dem som vanliga människor. Det enda sättet att bli smittad är att bli biten av någon som redan lider av sjukdomen. Varulvar kallas de som byter form från människa till varg. Bärsärkar kallas de lykantroper som byter skepnad till björnar vilka är dödsbringande och hårda krigare och som varken känner smärta eller trötthet. De som byter form till någon annan art så som Katter, ugglor, och så vidare kallas enbart för formskiftare. Alla lykantroper kan byta form när de vill men när de är fullmåne kan de inte hindra förvandlingen utan måste byta till sin djurform. Under fullmåne är de väldigt aggressiva och deras jaktinstinkter förstärks. Det är just vid dessa tillfällen som de vanligen smittar andra människor. Varulvar lever i flockar precis som vargar medan andra lykantroper är mer egensinnade i likhet med det djur de formskiftar till. Det finns även en mycket ovanligt form av Lykantropi som är ärftlig, dessa lykantroper kan välja vilket djur de vill skifta till. Förutom under fullmåne då de skiftar till sitt släktdjur. Varulvarnas flockar leds alltid av en alfahane och en alfahona. För att uppnå alfastatus slåss man till döden medan andra rangstrider pågår till dess någon av de stridande ger upp eller en alfa avgör tvisten. Under medeltiden brände man inte bara häxor utan man jagade även varulvar. Detta var särskilt vanligt i Frankrike där omkring 30 000 personer ska ha ställts inför rätta utpekade som varulvar mellan åren 1520 och 1630 då de ofta beskylldes för mord som inte kunde lösas på annat sätt. Detta har lett till att de flesta lykantroper håller sin sjukdom hemlig.

Kända varulvar: Jacob Black, Sam Uley, Jared Cameron, Paul Lahote, Embry Call, Quil Ateara, Seth Clearwater, Leah Clearwater, Collin Littlesea och Brady Fuller från La Push-flocken anda kända varulvar är Remus Lupins & Fenrir Grårygg.

Utseende: I människoskepnad ser de ut som vem som helst, möjligen är de hårigare än de flesta människor. Enligt den ryska folktron kan man känna igen en varulv i människoskepnad på att det växer borst under tungan, men det har inte kunnat bekräftas.
En formskiftad lykantrop liknar så klart ”sitt” djur men kan stanna sitt skifte någonstans mellan människa och djur så att de till exempel kan gå upprätt eller greppa saker. Förutom under fullmåne då de flesta skiftar fullt ut och ser då ut som den djurart de tillhör.

Bild: Christopher Reeves

oktober 24th, 2012|Halloweens varelser|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!