Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spoke



Buuuuuu!

Pumpasoppa med ingefära

Home/Recept - Ätbart & drickbart/Pumpasoppa med ingefära

4 Portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter

Soppa är alltid värmande, Pupmasoppan har en varma färg och det kämms härligt att lägga händerna mot soppskålen när man kommer in med stelfrusna fingrar. Att äta en varm soppa är som att värma magen med solsken.

Ingredienser

  • 1 pumpa (ca 1 kg)
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 skalade äpplen, urkärnade och tärnade
  • 1,5 msk olja
  • 1,5 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 2-3 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • kryddgrönt

Tillagning
Börja med att skära ut ett lock i din pumpa, skär gärna lite snett inåt så att du får ett lock som inte faller in i pumpan när du senare ska lägga tillbaks det. Gräv ut kärnorna med handen (dem kan du antingen slänga eller rosta i ugnen). Gröp sedan försiktigt ur pumpaköttet så att skalet bildar en skål. Skär köttet i små tärningar. Fräs dem med lök och äpple i olja i en gryta. Tillsätt buljong, ingefära och citron. Koka på svag värme tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med mixer eller mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Strö på kryddgrönt till exempel persilja och eventuellt lite rivet citronskal.

september 14th, 2012|Recept - Ätbart & drickbart|

Leave A Comment