Zombie

Fick Feedback från ”Max” Som saknade Zombies här. Självklart tillhör de Halloweens skräckinjagande varelser och därför kommer här beskrivningen.

Zombie – Levande död.

Zombies blir till på ett av tre sätt.
1.En människa eller ett djur blir smittat av ett Zombievirus som t.ex. Solanum eller LQP-79 och dött av detta och muterat till sin nya form men lever vidare i sin döda kropp.
2.En människa eller ett djur dött av strålskador och muterat av en speciell sorts grön radioaktiv gegga eller helt enkelt radioaktivt avfall och tack vare muteringen lever vidare i sin döda kropp
3. En människa som dött kan med hjälp av Voodoo magi och ritualer återanimeras för att utföra sin skapares order.
(Ibland använder man benämningen på en människa tas över med droger,hypnos och/eller voodoo magi och därför förlorat sin egen viljeförmåga men detta är ju ingen riktig Zombie det är en kontrollerad och viljelös person.)

Generellt: Gemensamt för de tre är att de har ruttnande kroppar, ofta med stora sår som är mer eller mindre infekterade de som är smittade av zombievirus får dock så småningom grönt blod. Deras hy är blek och ofta med en lätt grönaktig nyans. De har livlös blick och ofta insjunkna kinder och rör sig med en stel gång. Ofta har musklerna förtvinat så att t.ex. en axel åker upp lite mer eller ett ben liksom släpar efter när de går. Zombies har förlorat i stort sätt hela sin tidigare tankeförmåga och kan sägas vara ointelligenta varelser som fungerar endast med hjälp av någon primitiv överlevnadsinstinkt. Trots detta lyckas de arrangera Zombiemarscher över hela världen. Dessa är mest kända som Zombie walks. Vad de vill med dessa marscher är rätt oklart även om några av dem lyckas meddela sig med hjälp av ett och annat plakat. De kan ha skrivit dessa när de insjuknade då de ofta handlar om att slutet är nära. Men detta har inte bekräftats. Zombies tyckt trivas generellt i större grupper.

Matvanor: Zombies dricker inte annat än blod och svettas därför lite eller inte alls. De livnär sig på människokött och ben från de människor som ännu inte blivit smittade eller förändrade. De flesta Zombies anser a just hjärna är en delikatess, detta kan ha att göra med att de innerst inne vet att de inte är lika intelligenta som de kanske en gång var och vill åt detta igen. De tycks föredra att jag i flock.

Hur man stoppar en Zombie: Eftersom Zombies redan är döda är de extremt svåra att få stopp på, men självklart finns det sätt att stoppa dem på. Vad man är ute efter är helt enkelt att göra det rörliga liket orörligt igen, Man kan därför hävda att uttrycket döda en zombie är direkt felaktigt. Nästan alla zombie överlevare är överens om att enda säkra sättet att helt neutralisera en zombie är att förstöra dess hjärna, med största säkerhet måste man åt frontalloben då det är det området i hjärnan som fortfarande har begränsad funktion. Detta är alltså nyckeln till att stoppa en zombie helt och för evigt. Men att hugga av huvudet och sedan bränna kroppen lär visst också vara effektivt. Problemet med detta är just att komma nära utan att bli uppäten eller smittad. Om En person som blivit smittad inte hunnit mutera helt ska visst kärlek kunna vända sjukdomen.

Kända Zombies är: Frankenstein som kan anses vara den 3e sortens zombie. R som har huvudrollen i Varma kroppar. De dansande zombiesarna som vi inte har namn på men väl känner till, är dem vi såg i Michael Jacksons video Thriller.

Fototgraf: Sandra Johnson

maj 5th, 2013|Halloweens varelser|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!