Halloween 2018

I Sverige är det inte lätt att hålla reda på allt som ska firas precis under samma period som Halloween här är en sammanställning samt

Image Copyright: Setsiri Silapasuwanchai / 123RF Stock Photo

Allhelgonaafton (31 oktober) Här firar man Halloween
Allhelgonadagen (1 november)
Alla helgons dag (lördagen mellan 31 oktober-6 november) Till minne av kyrkans helgon.
Alla själars dag (söndagen efter Alla helgons dag)

”Riktiga” Halloween är 2018 på en onsdag (det är alltså då man i USA går och spökar med bus-eller-godis). Troligen den absolut sämsta dagen för Halloween att hamna på i Sverige då Halloween inte är en röd dag där alla är lediga. Dessutom är det precis mitt emellan de två helgerna, jag brukar ge rådet att fira helgen närmast helgen men vilken är det 2018? Eftersom alla helgons dag i Sverige alltid är på en lördag (oavsett datum) rekommenderar jag att fira ”svensk halloween” på fredagen före alla helgons dag. Kanske är det den bästa lösningen vi kan hoppas på om Halloween verkligen ska få fäste i Sverige.

så 2 november kan vara en bra dag att ha godis hemma. Då krockar det fortfarande inte med Alla helgons dag som. Jag lägger dock in en brasklapp då höstlovet infaller den veckan så det är ju faktiskt möjligt att det dyker upp små läskiga monster redan den 31. SÅ vill man vara riktigt säker fyller man godisskålen några dagar innan.

Det är möjligt att några slår ihop den svenska helgen med den nya Halloween till många religiösas förtret. Men detta firande leder ju faktiskt till att helgen uppmärksammas betydligt mer än den tidigare gjort och det borde faktiskt inte uppröra någon utan glädja alla.

Spara

Spara

Spara

november 1st, 2017|En salig blandning|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!