Pumpagubbe steg för steg med bilder

Home/En salig blandning, Populärt, Pyssel/Pumpagubbe steg för steg med bilder

Jag har ju tidigare gjort en skriftlig beskrivning steg för steg hur man gör sin egen pumpagubbe.I år passade jag på att göra en steg för steg instruktion i bilder. Så blir det ännu lättare att följa. Vill ni inte ha en förritad mall så kan man använda ”whiteboard-penna” som man sedan torkar av när man är klar. Men jag valde att visa hur man jobbar med en mall då det är lite fler steg i det. Väljer ni att köra utan mall så kan ni hoppa direkt till steg 6.
Klicka här för en mer detaljerad beskrivning i ord inklusive mall.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 1. Täck bordet med papper, tidningspapper går bra. Jag har valt vitt papper för att jag råkar ha det och så blir det ju bättre bilder. Printa ut den mall ni tänkt använda eller rita upp en på ett papper tills du blir nöjd.
 2. Klipp ut i flikar så är det lättast att tejpa fast på pumpan.
 3. Följ mönstret med nål eller spik.
 4. Ha på potatismjöl så blir mönstret tydligare och lättare att följa
 5. Så här ser prickarna ut när man borstat av potatismjölet.
 6. Skär ut ett lock tänk på att skära snett in i pumpan så att locket inte trillar in när du ska lägga på det.
 7. Skrapa ur innehållet. Jag köpte mig en skopa och pumpasåg för 25 kr. Det var det värt. Så mycket lättare med detaljerna.
 8. Såga ut detaljerna, ett tips jag borde följt själv är att såga ut de små detaljerna först
 9. Jag bor i lägenhet och kan alltså inte ställa ut min pumpa. (På balkongen ser man den inte så ofta, jag går sällan ut där nu när det är kallt). Därför har jag valt att ha min inomhus. Jag råkade dessutom ha en ljusslinga över med 10 LED-lampor i för inomhusbruk så dessa lade jag i en burk med lock.
 10. Tada!  Pumpagubben 2012 är klar.
oktober 28th, 2012|En salig blandning, Populärt, Pyssel|

2 Comments

 1. Linda/Candygirl 28 oktober, 2012 at 10:57 - Reply

  Som jag skrev tidigare: GRYM

  • Pyssel häxan 28 oktober, 2012 at 11:39

   Smånöjd. Spöket blev impad.

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!