Bergstroll/Skogstroll/Vattentroll/Träsktroll

Alla troll härstammar från Skandinavien men finns idag över hela världen. Trots deras låga intelligens förstår de och kan hantera magi rent instinktivt. De har en naturlig förmåga att förtjocka en redan existerande dimma och få den att förvränga ljud. Detta gör det svårt människor och deras andra byten att bedöma avstånd och riktning. Viss del av denna förmåga sitter i ögonen. Troll livnär sig till största delen på kött, vilken sorts kött bryr de sig inte om krokodil eller människa de tar det som finns närmast tillhands. Troll är enormt starka och lynniga och trots att de är väldigt långsamma anses de därför vara mycket farliga.  Troll lever socialt och är väldigt kunniga som guldsmeder. De må ha enorma händer och vara klumpiga i allt, men är enormt skickliga i att hantera just guld och kan skapa de mest delikata små smycken. De anses vara väldigt rika på guld men syns ofta klädda i rackliga paltor eller något taget mer eller mindre direkt från naturen, så som mossa etc. Troll kommunicerar mestadels med grymtningar men kan även tala i barnsliga meningar.
De anses vara besläktade med jättar, men då jättar lär vara utdöda så finns det inget sätt att ta reda på om det verkligen är så. Troll fruktar framför allt stål men som så många andra övernaturliga väsen passar de sig även för silver. Att ha en kniv med sig anses därför vara ett ganska bra försvar mot de flesta troll. Vissa troll är ljuskänsliga och förstenas då de träffas av solen, beroende på gener återgår vissa till sin trollform vid solnedgång medan andra förstenas för evigt. Alla troll som tittar direkt in i solen spricker och dör. Generellt kan man också säga att de flesta troll är grymma med ett fåtal undantag.

Utseende: Troll varierar en hel del i storlek men man kan se vissa särdrag
Bergtroll är de största och kan bli upp till 3,5 meter och väga flera ton. De har klumpig kropp och gråaktig hy. De stinker väldigt och har alla platta fötter. De slemmar en del och det ser ut som grått klumpigt lim.
Skogstroll är en mindre typ av troll med grönaktig hy och stripigt hår och vårtor och krokiga näsor, de är även mer trollkunniga än andra troll och just skogstroll kallas därför ibland även de för häxor. Det tycker de inte alls om då de är väldigt stolta över att vara troll.
Vattentroll är nära besläktade med skogstroll och påminner väldigt mycket om dem utseendemässigt men är ofta tjockare och hyn skiftar mer mot grått. Huden är rynkig och har ett vatten avstötande slem på sig. (De väljer ofta att bo under broar)
Träsktroll har skinn som skiftar från beige-brunt till grönt men oftast är den brungråaktig,. De påminner vagt om mycket stora skogstroll. Armarna är längre,händerna är stora som skovlar och försedda med simhud och klor.  Benen är förhållandevis korta De har kraftigare käkar med en imponerande uppsättning tänder. Håret brukar falla ner över ansiktet och dölja allt utom de glimrande tänderna och ögonen. Huden är täckt med vårtor och är extremt seg. VARNING: De är mycket farliga.
Kända troll: Trollens namn är för oss människor okända förutom Shrek och Fiona, kanske kan vi inte ens uttala deras riktiga namn eftersom de andra förblivit så okända. Bockarna Bruses troll känner vi inte heller namnet på men han är ju trots allt  rätt känd i alla fall. Men olika troll finns porträtterade av bland annat John Bauer och Rolf Lidberg.

 

oktober 24th, 2012|Halloweens varelser|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!