Kandelabrar ett måste på spökbal

Home/Pyssel & Dekorationer/Dekorationer, Pyssel/Kandelabrar ett måste på spökbal

Vilken spöktillställning av rang klarar sig utan ett antal kandelabrar? För spökbaler ska ha gott om fladdrande lågor som flämtar i vindpustarna från dansande kadaver och sprättande häxor. Stearinet som hänger ner mot bordsduken från en tung gjutjärnskandelaber eller svarta ljus som speglas i blänkande golvkandelabrar. Det ska vara murrigt och dunkelt för att häxorna ska må riktigt bra!

Levande ljus är svårt att ersätta med lampor. Skenet eller färgen på ljuset blir helt enkelt inte det rätta. När man mäter ett ljus färg brukar man tala om en Kelvin-skala. En vanlig glödlampa har ca 2500-2600K. Det ljuset sägas vara en varmton, lite gul och varm helt enkelt. Tar man en lågenergilampa blir ljuset väldigt vitt och kallt. Här har vi ofta ett Kelvin värde på runt 3000K. Det fungerar alltså inte alls på en spökbal där man vill ha dämpat, varmt och murrigt ljus. Sterarin ljus går åt andra hållet på skalan och hamnar på 2300K. Nu har vi ett ljus som är lätt orange. Det i kombination med att ljuset fladdra lite ger det perfekta arbetsljuset för häxans känsliga ögon.

Kandelabrar kommer i alla möjliga och omöjliga former. Gemensamt för dom alla är att dom har flera armar. De kandelabrar man hittar i olika inredningsbutiker är ofta i silver. Svarta och mörka kandelabrar är dock lite svårare att hitta men det finns en butik, Kandelaber.se Här har man specialiserat sig på kandelabrar. Utbudet är stort och här finns flera svarta eller mörka varianter. Speciellt i gjutjärn finns det en del att välja på. Rent prismässigt ligger dom också bra till. Här finns allt från en billig kandelaber till lite exklusivare modeller. Om man vill köra lite budget kan man satsa på just deras billigaste kandelaber, då kanske man till och med kan ta sig råd att köpa flera. Den är i och för sig silver men med en sprayburk med mattsvart eller någon annan mörk färg är saken snabbt fixad. För man ska inte vara rädd för DIY projekt. Men man behöver ju inte bygga kandelabern från Scratch.

 

 

september 18th, 2012|Dekorationer, Pyssel|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!