Feer/Det vackra folket/Det fredliga folket

Övernaturligt, metafysiskt andeväsen som i sin naturliga storlek är mellan 10-30 cm hög, men med magi även kan förvandla sig till en människas storlek alla feer har magiska krafter. Nittio procent av alla feer är kvinnor, så manliga feer är enormt sällsynta. Deras ursprung har diskuterats men nu vet väl varenda levande och död att de ursprungligen kommer från ett utomvärldsligt land som dolts i dimmorna och heter Faerie eller Faerieland där de valt att leva gömda. Detta val har senare visat sig vara ett misstag för ju fler människor som slutat tro på feer ju längre från vår värld har deras land flutit. Så numer är även kvinnliga feer ovanliga. Det finns även en myt som säger att varje gång en människa säger att den inte tror på feer dör det en. Detta är emellertid inte bekräftat och tros vara just en myt. Feer delas in välgörande (Men fortfarande farliga) och skadliga feer. Både de välgörande och de skadliga feerna är kända för att spela människor spratt. Medan de välgörande mest ställer till ofarliga upptåg som att trassla till folks hår medan de sover hittar de skadliga feerna på farliga och elaka spratt enbart för deras egen underhållning skull. Feer anses vara extra farliga för resande som lätt leds av vägen och sedan fångas i Faerie genom att de bjuds på feernas mat. Ett sätt att skydda sig är att omge sig med smidet järn då det är som gift för feer.
Kända feer: Tandfen är kanske den mest kända fen, hon som byter ut barns tappade mjölktänder mot mynt. Därefter kommer Tingeling/Tinkerbelle i berättelsen om Peter Pan. Idag har även Claudine och Claude blivit välkända, Claudine är Sookie Stackhause gudmor.  Andra berömda feer är den gröna fen (la fée verte), smeknamn och personifikation av Absint som endast visar sig när man fått i sig höga mängder tujon. En annan känd fe är Morgana av fefolket (Morgan le Fay) i Artursagan.  Oberon och Titania i Shakespeares En midsommarnattsdröm ytterligare två kända feer.
Utseende: Feer i allmänhet beskrivs som mänskliga i sitt utseende även om de oftast uppträder i mycket mindre form. De har alla vingar, de vanligaste vingarna är antingen i trollslädeform eller fjärillsform men de skadliga har även setts med bland annat fladdermusvingar, de framstår alla som mycket vackra i våra ögon.

oktober 24th, 2012|Halloweens varelser|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!