Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spoke



Buuuuuu!

Chokladspindlar

På halloween ska man så klart äta kryp och annat läskigt. Just de här spindlarna vet jag inte om de skrämmer någon. Möjligen en och annan dietist eller viktväktare. Men jag tror de överlever chocken.

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
5 dl havregryn
Chokladströssel
Dekorationsglasyr (Jag använde Dr Oetkers)

Grön+ röd karamellfärg
Tandpetare

Gör så här

Börja med att blanda ihop en tesked grön och en tesked röd karamellfärg. Knäck tandpetare utan att bryta av dem helt. Färga tandpetarna med karamellfärgen. Låt dem torka på hushållspapper.
Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig smet som avlånga korvar. Rulla dem i chokladströssel. Tryck in tandpetarna så att de blir ben. Slutligen ritar du dit ögon av glasyr.
Förvara i frysen eller kylen.
Tips: Byt ut kaffe, mot konjak, rom eller likör.

oktober 16th, 2012|Recept - Ätbart & drickbart|

2 Comments

  1. Linda/Candygirl 21 oktober, 2012 at 05:49 - Reply

    Såna kanske vi måste baka till busungens fest…

    • Pyssel häxan 21 oktober, 2012 at 06:10

      Ja det tycker jag ni ska göra. Mums mums.

Leave A Comment