Vampyr

Precis som vi tidigare lärt oss dricker de bara blod de kan dock livnära sig på djurblod eller syntetiskt blod men alla vampyrer föredrar människoblod. De sover alltid i hermetiskt tillslutna utrymmen för att solen inte ska tränga in så många av dem väljer att sova i kistor som passar mycket bra för detta ändamål även om de idag är betydligt bekvämare än de var för hundra år sedan, det finns även vampyrer som klarar av solljus men då gnistrar de som diamanter i solen och blir avslöjade vilket just denna typ av vampyrer absolut inte vill ska hända. Men de vanligaste är i alla fall att de brinner upp och förvandlas till aska. Dom är övermänskligt snabba, de kan hypnotisera och påverka människors sinnen detta fenomen kallas för glamour, och är väldigt smidiga och graciösa. Vampyrer är vida starkare än människor, varulvar och de flesta övernaturliga  väsen  växer sig starkare med hög ålder. Övermänskliga sinnen: Vampyrer har mycket starkare sinnen än människor, de kan se, höra och känna dofter än människor kan. Vampyrer kan också se perfekt i fullständigt mörker. Vampyrer har en accelererad helande faktor och kan läka alla typer av sår såsom öppna sår, massiva brännskador och vävnadsskador. Om en skada är allvarlig behöver de blod för att ytterligare accelerera helandet.  Vissa vampyrer kan inte ses i speglar medan andra är alltid synliga. För att skydda sig används vitlök, kors, vigvatten eller andra religiösa symboler. Silverkors är populära, men som alla symboler är dess effektivitet baserat på användarens tro, då allt fler sviktar i sin religiösa tro har de tappat effekt och på många vampyrer fungerar de inte alls idag. En påle i hjärtat är dock alltid effektivt. En vampyr måste få en inbjudan för att kunna kliva in i någons hem.Vampyrer är omöjliga att skilja från bleka människor och kan endast kännas igen på sina huggtänder. Tänderna kan förlängas eller dras tillbaks när det passar vampyren. Huggtänder kan också tas bort, men växer tillbaka efter tre månader. Utan huggtänder svälter vampyren  och plågas även om det inte dödar den. En vampyr ser ut som den dag den ”skapades”, om än med en blekare hy, på grund av bristande blodflöde. Vampyrer klassificeras som ”Odöda” som kännetecknas av brist på ett hjärtslag, hjärnvågor, elektriska impulser och att behöva andas.

Utseende: Huggtänder och blek hy. Klädseln varierar från det århundrade de skapades men många väljer att använda moderna kläder. Då har de ofta en dragning till färgerna svart och rött och det är ochså vanligt att de väljer den klädstil som kallas goth. Den berömda Dracula capen är dock väldigt ovanlig bland dagens vampyrer.

Berömda vampyrer: Den kanske mest kända är Greve Dracula är en vampyr som blev världsberömd i Bram Stokers roman från 1897. De som blivit kända det senaste decenniet är bland annat Edward Cullen, Carlisle Cullen, Esme Cullen, Alice Cullen, Emmett Cullen, Rosalie Hale och Jasper Hale från Twilight. Eric Northma vikingavampyren ,Pamela Swynford De Beaufort (Pam) Vampyrbarbie, Bill Compton Gentlemanna vampyr från True Blood. på 1990-talet blev  Louis de Pointe du Lac och Lestat de Lioncourt från en Vampyrs bekännelse kända.