Vanilj Pannacotta i hjärnform blir en bra och effektfull efterrätt att servera efter middagen.

15 dl  grädde

5 st  gelatinblad

20 msk  socker

5 st  vaniljstänger

1. Lägg gelatinbladen i blöt, koka under tiden upp grädden, lägg i den
hela vaniljstången och sockret. Låt detta koka i ca 5 minuter. Dra kastrullen
av plattan.

2. Tag ur vaniljstången och torka av den. Dela den på mitten och
skrapa ur alla de svarta små fröna. Lägg tillbaka fröna i grädden och släng vaniljstången.

3. Krama vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta ned i den varma
vaniljgrädden.

4. Häll upp i formen och låt stelna i kylen under ca 2 dygn.

Sen gjorde jag saftsås på Brämhults färskpressade Hallon dryck.

3 dl hallondryck
1 msk potatismjöl

Blanda hallondryck och potatismjöl kallt i en kastrull, värm under omrörning tills den tjocknar.

OBS! den ska inte koka då blir såsen tunn igen