Första sidan

Pyssel

Flera av våra traditionella helger så som jul och påsk är pysselhelger, halloween är inget undantag. När det gäller halloween pysslar man även en hel del ute, i nordamerika är upplysta utomhusdekorationer också ett sätt att markera att man tagit till sig traditionen och därmed har godis till de barn som ringer på dörren

Dekorationer

Halloweendekorationer kan hållas diskret formella genom att framför allt arbeta med helgens färger som traditionellt är orange, svart och ibland även lila. Men det är ju också en helg som inte bara förknippas med pumpor, söta fågelskrämmor och majs. Den för knippas också med läskiga monster, skrämmlande skelett och stygga lite busiga häxor och där tycker vi att man gärna kan ta ut svängarna mer.
Våga vara läskig 

Att använda läskiga ljud är också ett sätt att dekorera på. Både syn-, hörsel- och doftintryck adderar till stämningen. Barnen brukar också tycka om att bli lite skrämda men för de minsta kanske skelett gjorda i papper, svarta och orange ballonger är precis lagom.

Halloween Recept

Som till alla traditioner finns det recept som hör till säsongen. Dags alltså för alla häxor och trollkarlar att röra om i grytorna och fixa till smarriga rätter att ställa fram för hungriga döingar som blivit inbjudna på middag. Halloween är också en godishögtid, även om det ialla fall än så länge inte är så vanligt med busiga barn som går från dörr till dörr och skrämmer folk med hotet om bus om de inte får sitt snask. Nej Trick-or-treat-traditionen spar vi i Sverige än så länge till påsk.

Läs mer om Halloween

Vill du få mer inspiration och idéer inför ditt firande av Halloween finns det många böcker i ämnet. Många av böckerna är från USA och England men det finns även några svenska utgåvor. I böckerna tipsas du om dekorationer, utklädningar och andra aktiviteter som middagsbjudningar och barnkalas.

 

september 12th, 2012|En salig blandning|

Leave A Comment

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!