Hem

Home/Hem

[dt_parallax_title]S[/dt_parallax_title]veriges ”Queen of Halloween” säger sitt
[dt_divider/]

Hemskt härlig Halloween önskar jag när mörkret äntligen faller över landet i slutet av oktober, och det ligger som ett tungt täcke över oss och veckorna sträcker sig ändlöst har vi lätt att ta till oss anledningar för lite festligt bus. Här på min Halloween kan vi tack och lov skryta med både några skelett i garderoben och vi har faktiskt ett eget spöke med namnet Laban, Laban ser till att systemen inte börjar spöka alldeles onödigt mycket och på så sätt ser han till att ni får möjligheten att ytterligare ta till er denna för Sverige nya tradition.

Här finns det alltid lite Halloween i tankarna. vad ska jag hitta på detta år. Spöket är bara med på noterna en månad om håret men det spelar ingen roll jag kan smida mina mörka planer om blodspillan, uppfödning av giftiga spindlar och andra hemskheter. Halloween är inte en högtid det är en livsstil kan man höra mig kraxa då och då.

Trick-or-treat-traditionen ja eller Bus eller godis som översättningen blivit har vi i Sverige länge sparat till påsk men den blir allt vanligare och 2011 var mitt första år jag gick med ett gäng godissugna ungar och hotade med bus. Även om många av dem som besöktes inte var förberedda kom de hem med oväntade skatter.

[dt_divider style=”thick”/] [dt_latest_posts ppp=”6″ title=”” align=”right”/] [dt_benefits ppp=”4″ orderby=”rand” order=”DESC”/] [dt_divider style=”thick”/] [one-half] Halloweenboken av Jane Bull: Fakta och tips blandade om vart annat. Vad kan du pyssla med inför Halloween? En hel del tips finns ju redan här på minhalloween.se Som t.ex hur du skapar din egen pumpalykta. Men i boken finns alternativ där du istället använder en glasburk och silkespapper. Det finns även tips på coola och läskiga ansiktsmålningar och annat smått och gott.
Köp boken hosBokus »[/one-half] [one-half last=”true”] Så firar man Halloween av Evastina Törnqvist: Hör finns en hel del för Halloweenkalaset både lekar och spökhistorier som kan läsas istället för sagor. Boken innehåller även recept så som Djävulskorvar med skelettpotatis och efter det kanske slemmig dessert med Häxkakor?Så klart finns återigen historien om hur man firade högtiden förr och vart den startade.
Köp boken hos Bokus »[/one-half]

Vill du ha fler idéer så finns det en liten avdelning med boktips. Både på svenska och på engelska. För visst kan man inspireras ordentligt på nätet men att bläddra i en bok med barnen och låter dem vara med och planera ”Barnens tillställning” är i bland lättare och mer engagerande.
Läs mer boktips här »

Toggle Sliding Bar Area

Det är rätt, Man måste våga snoka, även om det då kan dyka upp något oväntat.

spokeBuuuuuu!